Sessió_2*11/12

Segona sessió Seminaris TIC/TAC Curs escolar 2011-2012

Data: 28 de Novembre de 2011

A.-Notícies i novetats

  • Conflicker. El Departament ha detectat l’augment d’aquesta tipologia de virus i va avisar als centres que es va detectar com actuar. Més informació.
  • Noves aparences a Xtec Gmail. Google ha canviat una mica el disseny de moltes de les seves aplicacions. SI les mirem globalment, participen d’una mateixa forma de treball i disseny. També ha afectat a google-xtec.
  • Manteniment d’equips informàtics i suport de proximitat.

B.-Presentació d’Experiències i Recursos

B.1- Espai de recursos, “18”

Aquest espai el continuarem farcint de temes que creiem interessants i pràctics.

B.2- Trobades Virtuals dels Seminaris.

Recuperem les trobades virtuals dels Seminaris Tic i Tac

El resum de la idea creiem que és senzill: Treballar al nivell i cicle que creieu adequat un element “ahir i avui”. Podeu aprofitar per a treballar en el centre multitud d’aspectes, relacionats amb la llengua, els costums, la geografia, la ciutat, el poble, els monuments, la geolocalització…..

El resultat d’aquest treball pot ser un simple word, un powerpoint, dues fotos comparatives…. El nivell d’aprofundiment i el temps emprat el marcareu al vostre propi centre. Pot ser una tasca molt senzilla o amb més aprofundiment. També podeu adaptar tasques, coneixements, activitats, pràctiques que segur ja porteu a temps al centre.

Us demanem participació, al nivell que creieu que podeu fer una aportació, i us anirem donant idees des d’aquests seminaris, amb la idea que podem fer un recull, a la cinquena sessió, de totes les tasques portades a terme.

Seguim creant l’espai necessari de recolzament de les trobades, amb exemples i recursos tècnics, i que pugui recopilar també la tasca feta durant força anys a les trobades virtuals , a banda de la present. Podeu veure part del que portem recopilat i “l’esquelet” del que serà aquesta trobada virtual a http://www.xtec.cat/~e3944813/ahir-avui2011

Voldríem recuperar una tasca pròpia i identitària del territori dels ST d’Ensenyament a Tarragona.

Com a novetat en aquesta segona sessió aportem un formulari de participació en l’espai dedicat.

B.3- Planificació d’una “possible” sessió de Seminari afegida , dirigida només a NOUS/VES COORDINADORS/ES Tic de centre.

Des de l’Àrea Tic i Tac als Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona creiem, degut al número de demandes i trucades rebudes, que pot ser positiva una sessió , un dilluns de gener a determinar, dirigida a nous i noves coordinador/es d’informàtica als centres, primària i secundària.

Existeixen una sèrie de temes en comú, com poden ser Gepse,  els espais TIC  informatius a la Xtec, procediments bàsics d’interacció amb  Sau, en què consisteix el suport In situ,  estandar Heura,  etc,  que poden ser explicats amb caràcter bàsic.

De cara a preveure la seva viabilitat, un dilluns a la tarda del mes de gener, així com la seu única de realització ( molt possiblement Complex Educatiu de Tarragona, antiga “Laboral” ), us demanem que ompliu aquest questionari aquells/es que esteu interessats/des.

Naturalment, cas que vagi endavant la proposta, lliurarem missatge a les direccions de centre per a passar les oportunes i específiques dades sobre la sessió.  Insistim en el caràcter bàsic i adreçat a nous i noves coordinadors/es Tic de centre.

Accés al formulari de detecció.

C.-Espai Pràctic.

  • Tots els serveis Google, a un clic , des de Chrome. Una forma senzilla de tenir tots els accesos directes als serveis que farem servir.
  • Chrome Remote Desktop. Així com ja vam poder veure fa més de 2 anys com comunicar 2 ordinadors distants a la xarxa a través de Teamwiever, Google Chrome ens sorpén amb una nova forma de portar  a terme el mateix procés, des del mateix navegador, amb Google chrome remote Desktop.
  • Còpia de seguretat amb la creació d’imatges de disc. Fins ara havia estat Norton Ghost el programa que havíem fet servir per a la creació de còpies de tot el contingut del disc dur. Ara és “clonecilla” l’eina a fer servir per a aquestes tasques. El Departament té una plana de suport de tot el procés. Us informem
  • WordPress en un USB per a aprendre sense pors.
  • Creació d’una imatge d’un llapis USB. Per a tenir còpia de tot.
  • Des del tancament del servei de screentoaster, els enregistraments de tot allò que passava per una pantalla, altres serveis l’han passat a substituir. Entre d’altres, screencast O matic és una solució a poder fer enregistraments de tot el que passa per pantalla, de forma lliure de pagament.

D.- Enllaços d’interès

PRIMÀRIA

SECUNDÀRIA

  • Un recurs sobre Grec-Cultura clàssica a ESO Batxillerat, molt complet i treballat temari. Contingut de mans de l’INS Gabriel Ferrater a Reus. http://amarti35.wordpress.com/
  • Si disposeu de recursos interessants o informacions relacionades:   e3944813@xtec.cat

Us desitgem un bon seminari i que les informacions us puguin ser útils a la vostra tasca al centre.

1 comentari (+add yours?)

  1. Recollida de Materials ( Projecte Ahir-Avui) « Àrea Tic – Àrea Tac a Tarragona
    març 20, 2012 @ 14:07:33

Deixa un comentari