Una de les grans dificultats, referides a la creació de contingut a la xarxa, que ens acostumem a trobar sovint, és la por a tocar coses dels aplicatius. Sovint és una por “amb fonament” , en el sentit de seguir el principi de l’avi de “si va bé, no toquis”, i que tants bons resultats ens dona normalment.

D’altra banda, sabem que una de les grans capacitats de l’alumnat és la poca por que tenen de “tocar” possibilitats en diferents aplicatius per a veure les seves possibilitats de treball.

Pensant en aquesta diferència, una altra forma de fer les primeres passes amb un dels grans publicadors de blocs, de la ma de InstantWordpress, tenim un bloc al llapis USB.

Cal deixar clar des del principi, avantatges i inconvenients d’aquest mètode de treball:

Avantatges:

  • Podem disposar de la pràctica de composició d’un bloc sense pors a trencar res ni a fer res malbé
  • Podem practicar les opcions d’incloure nous plug-ins
  • Podem treballar en local un article, sense connexió a internet per a exportar-lo amb posterioritat amb connectivitat a la xarxa
  • Formació en local.

Inconvenients:

  • De moment només disposem de la versió en anglès. Molt possiblement tocant per les carpetes deu ser possible fer-lo funcionar en català.
  • De cap manera penseu que aquest bloc serà visible per a ningú. Només es veurà en la màquina on estigui connectat el llapis USB de memòria.

Per a baixar l’arxiu cal que anem a: http://www.instantwp.com/, a la plana http://www.instantwp.com/download/

1.- Descomprimim l’arxiu dins del llapis USB. Sortirà la carpeta “wp41” d’uns 208 Mb, aproximadament

2.- Executeu InstantWP.exe i tindreu el menú de configuració per a accedir a les diferents parts.

3.- Per a començar amb el Tauler principal, podeu anar a “WordPress Admin” , fent servir “admin” i “password” com a paraules de registre.

4.- Per a veure els resultats del bloc, podeu fer clic a “wordpress frontpage”

Anuncis