Sessió_1*11/12

Primera sessió Seminaris TIC/TAC Curs escolar 2011-2012

Data: 17 d’Octubre de 2011

A.-Notícies i Novetats

 • Kiosk Jove: Un lloc per publicar l’actualitat informativa des d’un punt de vista diferent…(mes informació que ja us havíem proposat en edicions passades). Més informació sobre l’edició actual

B.-Presentació d’Experiències i Recursos

B.1- Nou espai de recursos, “18”

Iniciem nou espai de recursos en relació a diferents temàtiques. Pensant tant en centres de nova incorporació als seminaris com en alguns de vosaltres que voldríeu repassar conceptes , recursos, experiències, de diferent tipologia , nivells i grau d’aprofundiment, hem engegat un espai amb el títol genèric de “18”.

Engegarem l’espai amb un recopilatori- recordatori de tots els aspectes que fan funcionar una xarxa: la configuració a la màquina de les Ip, les Dns, la màscara de xarxa, etc. Són conceptes que cal tenir presents quan esdevé algun tipus d’errada o nova incorporació de màquines a la xarxa, abans de fer una trucada al Sau.

Aquest nou espai el continuarem farcint de temes que creiem interessants i pràctics.

B.2- Trobades Virtuals dels Seminaris.

Recuperem les trobades virtuals dels Seminaris Tic i Tac

El resum de la idea creiem que és senzill: Treballar al nivell i cicle que creieu adequat un element ahir i avui. Podeu aprofitar per a treballar en el centre multitud d’aspectes, relacionats amb la llengua, els costums, la geografia, la ciutat, el poble, els monuments, la geolocalització….. El resultat d’aquest treball pot ser un simple word, un powerpoint, dues fotos comparatives…. El nivell d’aprofundiment el marcareu al vostre propi centre. Pot ser una tasca molt senzilla o amb més aprofundiment.

Us demanem participació, al nivell que creieu que podeu fer una aportació, i us anirem donant idees des d’aquests seminaris, amb la idea que podem fer un recull, a la cinquena sessió, de totes les tasques portades a terme. Arribarem a 150 ??

Estem creant l’espai necessari de recolzament de les trobades, amb exemples i recursos tècnics, i  que pugui recopilar també la tasca feta durant força anys a les trobades virtuals , a banda de la present. Podeu veure part del que portem recopilat i “l’esquelet” del que serà aquesta trobada virtual a http://www.xtec.cat/~e3944813/ahir-avui2011

Voldríem recuperar una tasca pròpia i identitària del territori dels ST d’Ensenyament a Tarragona.

C.-Espai Pràctic.

D.- Enllaços d’interès

 • La Secció de Programes i Formació Permanent dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona disposa d’una plana-recull amb informacions de diferents projectes que poden ser del vostre interès. https://sites.google.com/a/xtec.cat/sseifp/
 • Pel·lícules i didàctica dels audiovisuals. Recuperem  5 llibres de treball per entendre millor els audiovisuals, i per posar-los en pràctica dins de l’aula, amb fitxes de treball explicades . Són de l’any 1999 , escrits de mans del PMAV. Us desitgem un bon seminari i que les informacions us puguin ser útils a la vostra tasca al centre.
 • Agenda d’activitats científiques.- L’objectiu d’aquest bloc és el de crear un espai que recopili tanta informació com sigui possible sobre actes oberts a tothom relacionats amb la cultura científica, tant els passats com els que estan per venir.L’enorme ventall d’activitats participatives sobre ciència, salut, medi ambient i tecnologia que s’esdevenen en el territori català queda, en moltes ocasions, restringit als àmbits institucionals o municipals on aquestes es desenvolupen. La majoria de webs de les entitats relacionades amb aquests temes disposen d’una agenda d’actes accessibles a tots els públics. No obstant, moltes d’aquestes manquen de mecanismes de difusió eficients pel què moltes activitats no arriben més enllà de les seves instal·lacions o de la seva pàgina web.
 • http://www.agenciasinc.es/ Servei d’informació i notícies científiques.
 • Una ma de contes. Ja és un clàssic que hem anomenat molts cops, per primària continua sent útil.
 • Materials de formació del Ite. Ministerio de Educación y Ciencia. Una mica , la comparativa seria amb els materials de Formació del Departament. Teniu tots els materials disponibles per a poder-los baixar. En castellà. Teniu una gran quantitat de cursos de formació amb els seus materials.
 • Comunitat de llibres en xarxa. Blogs diferenciats per edats, on es tracten temes de literatura, des del mateix punt de vista dels lectors/es, en 3 grans grups d’edat:  fins a 11 anys, de 12 a 16 anys i de 17 anys en endavant.
 • “Per què encara ens posem les ulleres per llegir i ens mullem el dit per passar pàgina…”, el gran objectiu de “Via llibre” és viure amb els lectors les seves emocions. És una finestra oberta a tothom, a tots els àmbits dels llibres: narrativa, assaig, poesia, teatre, i fins i tot als llibres d’auto-ajuda… Sense oblidar la literatura infantil i juvenil. Tot per acostar el món de la lectura al gran públic. Un programa de Tv3 que podeu veure des d’aquest enllaç.
 • Eureka . És un cercador d’Internet promogut pel Departament de Cultura que permet accedir a la informació continguda en els dipòsits o col·leccions digitals de Catalunya. Si feu una cerca entre les biblioteques de Catalunya, o fons documentals, aquest portal és el que necessiteu.
 • Recull monogràfic de temes de ciències socials de la ma de Jose Luis Redondo.Primària i secundària.
 • Més de 120 activitats educatives online per a treballar la geometria a la primària. Està en castellà, però el recull d’activitats és molt gran , i classificades per nivells. En diferents formats.
 • Recursos digitals per ensenyar,aprendre i treballar. Gran, ampli i classificat portal de recursos per a primària. Les classificacions estan fetes per nivells i matèries, en un entorn on també es dona peu a participar i continuar aportant recursos. És un d’aquell portals, fet des de la Zer Eral de Lleida, amb el suport del Pep Borràs, que no es pot deixar sense marcar a “els meus preferits”.
 • El CRP del Segrià ens presenta un document explicatiu i amb eines d’auto diagnosi del centre per tal d’avançar en el coneixement de la realitat del centre pel que fa a l’ús de les TAC a l’aula i estructurar un pla d’actuació coordinat que les faci més presents i útils. La proposta va seqüenciada per als cicles de primària. Igualment presenta la seqüenciació per a secundària en les competències per a l’educació audiovisual, que no deixen de ser el recull que ja existia fet del Programa de Mitjans Audiovisuals.
 • Activitats per a PDI per a infantil i primària, de mans de la plana Xtec d’Elvira Safont
 • Un enllaç d’un vell conegut dels Seminaris a Tarragona, la plana de recursos del Francesc Morilla, que ja el vam tenir en aquella sessió conjunta de Seminaris, l’any 2007, al Pere Martell, parlant-nos de la PDI. Recursos, idees, descripcions, per a utilitzar  la PDI a primària.
 • Recursos per la seqüència didàctica.

Us desitgem un bon seminari i que les informacions us puguin ser útils a la vostra tasca al centre.

Anuncis

1 comentari (+add yours?)

 1. Buscaciència
  oct. 16, 2011 @ 12:11:25

  Moltes gràcies per contemplar-me en la llista d’enllaços d’interès del seminari!

  Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: