Sessió_1*10/11

Primera sessió Seminaris TIC/TAC Curs escolar 2010-2011

Data: 18 d’Octubre de 2010

A.-Notícies i Novetats

  • Kiosk Jove: Un lloc per publicar l’actualitat informativa des d’un punt de vista diferent…(mes informació)

  • Crear còpia de Seguretat de Blocs-Xtec.cat: Una còpia de seguretat dels blocs-xtec ens pot permetre moltes possibilitats i la facilitat de poder restaurar el nostre bloc (mes informació)
  • GEPSE: Recordatori de les passes a efectuar per validar les instal·lacions dels equipaments que arriben al Centre, tant a nivell departamental, com privat.
    Important de cara a les garanties-manteniment : http://www.xtec.cat/gepse/centres/
  • Canvis al PUC ( Permisos Usuaris Centres)…..El servei PUC com aplicació de permisos centralitzats ha estat tancat. Cada aplicació té la gestió personalitzada d’usuaris. ( enllaç a la web)
  • Control remot: S’està implantant el control remot per manteniment dels recursos TIC dels centres Educatius.A traves del servei Fractalia els centres rebran el suport per manteniment en remot als seus equipaments. S’han de posar en contacte amb el centre per pactar el protocol d’actuació.
  • Deep Freeze per W7 ( nous ordinadors catàleg 09/10), a traves del Gepse podreu descarregar les instruccions ( tutorials) per fer l’Instal.lació de diferent programari que hi ha llicència del Departament. Aquí teniu el videotuorial que ho explica ( està a l’entrada del GEPSE) Gepse/Descarrega de Fitxers L’enllaç de descàrrega del Deep Freeze 7 ( free) del web del fabricant http://www.faronics.com/DownloadEvaluationEditions/Thanks.aspx?req=7kqZJttkiuh3e6fzJ11zcA%3d%3d a partir d’aquí seguiu les instruccions que se us donen al document (tutorial) del Gepse, amb el número de sèrie corresponent.

B.-Presentació d’Experiències i Recursos

El dia 23 de Juny es va portar a terme la presentació de quatre experiències relacionades amb l’us de les TIC als centres educatius de la comarca de l’Alt Camp. Va ser a l’escola Rocabruna de Picamoixons.

Tal com comentava l’Inspector Enric Queralt en la presentació de la jornada, ” Els quatre treballs que es presenten no tenen voluntat de representar models. Els seus responsables tenen ben clar que no són altra cosa que processos. Processos iniciats amb valentia, i també cal dir-ho, amb molt de respecte i una mica de por. A la fi, però, processos que il·lustren treballs relacionats amb el desenvolupament de competències bàsiques transversals: la comunicativa, la digital, el tractament de la informació i, sobretot, la iniciativa i l’autonomia.

Des de l’Àrea Tic-Servei Tac vam recollir les valuoses experiències i podeu veure els continguts en aquesta plana

C.-Espai Pràctic.

Aquí teniu un recull d’eines important de cara a treballar d’una forma ordenada i a l’abast de tothom ( suite de portables) Entreu i doneu una ullada

  • Recordatori Xtec-gmail:

Ja s’ha migrat a la totalitat dels usuaris del correu xtec segui les instruccions de com treballar amb el nou entorn Xtec-Gmail

Correu xtec -gmail. Primeres aproximacions al procés que es portarà a terme. Podeu accedir a http://www.xtec.cat/~e3944813/ a l’apartat “Eines de xarxa”.

  • DVD ( materials de formació) aquí

Material / estructura / Manuals de tota la formació ofertada. Un manual sempre ens pot aclarir un dubte, unes pràctiques saber com fer determinat procés, tenint present què triem, què volem saber i quan ho volem aprendre…

Us desitgem un bon seminari i que les informacions us puguin ser útils a la vostra tasca al centre.

Deixa un comentari