De mans del mestre Albert Criado, produeix i realitza, des de la escola, i per a l’escola, un projecte personal en obert relatiu al currículum de les matemàtiques de primària de cicle mitjà i superior, en format vídeo i a través de mydocumenta. Com ell mateix escriu:

“El Bosc dels Coms és un projecte de recursos multimèdia educatius a la web. La intenció és relacionar el món de les titelles i els pallassos amb els propis continguts i explicacions del currículum. Per això se’m va ocórrer la idea de crear el Coms, una mena de follets del Bosc que volen aprendre tot del món i la cultura de les persones.  He volgut començar amb el currículum de matemàtiques, perque és el que més reflecteix la interpretació que l’intel·lecte humà fa del món i dels processos de pensament.

El projecte s’inicia amb la sèrie de La Geometria i està estructurat en 12 capítols. El públic al que va dirigit son els nois i noies de 8 a 12 anys, es a dir cicle superior i quart de cicle mitjà de Primària. Cada capítol consta d’un Educlip o vídeo principal, en el que hi ha una aventura del Dr. Pi i la Zina
El primer apartat és el dels Elements, on hi ha seqüències de fotos i clips d’àudio lligats que desenvolupen cada un dels conceptes tractats en el vídeo.
Saber +, és l’apartat específic pel nois i noies que ja coneixen els conceptes principals i estan desenvolupant els continguts posteriors, en concret seran els continguts propis del darrer curs de primària.
Recursos a la Web i propostes per treballar a MyDocumenta és el bloc final on hi haurà propostes pels alumnes i escoles que es donin d’alta al projecte.

El projecte està desenvolupat en la plataforma Documenta, per la qual cosa es vol treure partit de les seves possibilitats. S’ofereixen els clips de vídeo, àudio i fotografies per tal que els propis alumnes facin les seves presentacions i projectes.

Aquest més de Febrer iniciem la difusió del projecte en forma de pilot. Ja tenim fets els vídeos dels set primers capítols que anirem publicant quinzenalment.  Ara esperem fer la producció del que falta durant la primavera i l’estiu un cop rebudes les primeres impressions vostres i proves a centres.

El Bosc dels Coms és un projecte fet amb il.lusió i que creu que l’educació a d’estar cada cop més lligada al món de les emocions. “

Albert Criado  desenvolupa la seva tasca escolar a la Escola Sant Martí, a Arenys de Munt, el Maresme. Podeu trobar el portal amb tota la informació a http://www.boscdelscoms.mydocumenta.com/  , també a twitter i a faceboock.

Anuncis