Des de l’apartat de convivència de la Xtec s’ha publicat el Protocol de prevenció, detecció i intervenció enfront el ciberassetjament entre iguals. Podeu accedir a la seva plana per a veure aquest protocol:

La mateixa documentació de la xtec a la que enllaça el document ( té molts documents associats) defineix ciberassetjament:

“Què s’entén per ciberassetjament entre alumnes?
Quan un/a alumne/a és maltractat/da repetidament i al llarg del temps per part d’un o més estudiants mitjançant l’ús d’eines tecnològiques.
Considerem que existeix ciberassetjament quan, de forma reiterada, algú rep agressions d’altres mitjançant suports mòbils o virtuals (amenaces, insults, ridiculitzacions, extorsions, robatoris de contrasenyes, suplantacions d’identitat, buit social…) mitjançant missatges de text o de veu, imatges fixes o enregistrades …
No és necessària la presència de la persona agredida per dur a terme l’agressió i això priva la persona assetjada de qualsevol possibilitat de defensar-se, fins i tot pot passar molt de temps fins que s’assabenti què està passant. ”

 

Anuncis