Normalment no parlem de sèries de televisió. Existeixen altres mitjans específics que tracten millor el tema.  Es detindrem un sol minut en aquesta sitcom, de màxima audiència ( i màxims sous als seus protagonistes ) de la cadena norteamericana CBS, per a preguntar-vos a aquells/es que la veieu, actualment a “Neox“:

  • 1.-us heu entretingut a enumerar quantes teories científiques, de múltiples disciplines, s’anomenen a cada capítol ??
  • 2.- us heu entretingut en fixar-vos en la quantitat de pissarres ( tipus Veleda ) surten a cada capítol amb fòrmules complicades, com a “decorat” dels menjadors i oficines dels protagonistes ?
  • 3.- sabeu quantes de les teories, suposicions, noms de científics, fòrmules, revistes, articles que es veuen i anomenen són inventats ?

El guió de la sitcom parteix de la base ( trama, històries i protagonistes a banda ) que cap paraula, teoria, fòrmula del que es diu és inventat. Ni una. Ni tan sols per part de Erwin Schrödinger ( premi Nobel de física al 1933 )   la famosa teoria del gat de Schrödinger que tant soprén a Penny als primers capítols, conforme a la qual, el físic de mecànica quàntica, amb ajuda de Einstein crea un experiment mental que  estableix que un gat pot estar viu i mort a la vegada i que tan bé descriu ( ara sí en un llibre per a treballar a classe en forma didàctica ) Sònia Fernàndez- Vidal  ( doctora en òptica i informació quàntica ) en un llibre molt apte per a treballar a fons a partir de finals de cicle superior de primària,  “La porta dels tres panys”, on la seva intriga, la seva forma fàcil d’explicar la física no us deixaran indiferents.

Un món meravellós se li oferirà a Niko, on un canvi de camí de casa a l’institut li ofereix la possibilitat de viure una meravellosa aventura, plena d’explicacions de les coses que li passen. A destacar sobretot que en ocasions sembla estar llegint capítols amb la mateixa imaginació que podíem veure a alguns llibres de Harry Potter, sobretot en l’escena final del llibre del laberint ( i de com i per què arriben allà, clar ).

Trobareu de la mateixa autora, i també amb coneixements descrits en forma molt didàctica de físca quàntica, un segon llibre que va aparèixer aquest 2012, “Quantic Love”, on la Laila entra a fer de cambrera al CERN i la barreja de física i situacions juvenils passen a crear diferents situacions i desenvolupar la trama, sempre envoltada de científics . Aquest segon llibre de l’autora ja no és recomenable per a primària, sinó per a ben entrada la ESO. Teniu la possibilitat de llegir el primer capítol des de la web del llibre.

Anuncis