El 1992, la Generalitat de Catalunya va iniciar el que rebria el nom d’Experiència fotogràfica dels Monuments. L’objectiu era apropar els joves al patrimoni monumental, per tal que aprenguessin a descobrir-lo, valorar-lo i estimar-lo. Es pretenia que aquest programa esdevingués una experiència personal, en lloc d’un nou concurs o d’una nova pràctica acadèmica, més o menys disfressada de treball de camp.

L’EFIM té per objectiu apropar els joves al patrimoni monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin. Metodològicament hem volgut que sigui una experiència personal i creativa, és per això que ho fem mitjançant la fotografia.

L’EFIM es proposa que els joves tinguin l’ocasió de mirar amb els seus propis ulls els monuments i que les fotografies que facin siguin el resultat d’una activitat personal i creativa, tan lliure com sigui possible.

Per bé que les instruccions prèvies sobre la tècnica de la fotografia o sobre els punts més interessants dels monuments poden ser molt positives, es demana al personal docent que faci el possible per facilitar la descoberta personal de l’alumne, condició essencial per obtenir un resultat veritablement creatiu, i base d’una activitat que anomenem “Experiència”.

Forma part de l’esperit de l’EFIM que tots els joves que hi participin estiguin representats en el conjunt d’imatges que el centre entregui al Departament de Cultura.

L’EFIM comença en els monuments el dia 12 de març de 2012 i acaba el dia 20 de maig del mateix any.

Les bases del concurs 2012.   Formulari d’inscripció.

La plana web de Patrimoni Gencat

 

Anuncis