Com ja hem comentat en diferents vegades, és necessari,  per a la nostra tranquil·litat , tenir una còpia de seguretat dels diferents elements amb els que treballem al núvol.  És  una operació que cal fer sistemàticament, degut a la seva senzillesa.  Més encara  si és el cas de planes html.

Ja vam parlar de com fer una còpia de seguretat dels documents de google . També caldria , si és el cas , fer-ho amb el FTP de la Xtec , sobretot si treballeu amb ell desant planes web.

Ara pot ser un moment per a fer una còpia de seguretat del vostre espai FTP a la xtec. Com ? Per a gestionar la vostra carpeta d’usari/a personal i/o de centre disposem de programes senzills i lliures com Filezilla. Segur que aquest, o similar,  l’heu fet servir per a pujar les planes.

És un client de transferència de fitxers (FTP) lleuger, fàcil d’instal·lar i utilitzar. Incorpora un administrador de llocs FTP on es pot emmagatzemar les adreces dels servidors FTP que s’usen amb més freqüència. Suporta connexions a través de servidors proxy i firewalls, pot continuar descàrregues interrompudes (sempre que el servidor tingui suport per a això) i permet posar els fitxers que voleu pujar o descarregar en cua.

Poseu les dades que detallem a continuació i podeu arrossegar els fitxers que us apareguin .

A l’esquerra us mostrarà el vostre disc dur local i a la dreta els fitxers  “al núvol”  de la carpeta de la Xtec.

Anuncis