Més d’un cop dins de l’aula, o als suros del passadís del centre ens ha interessat posar un cartell més gran del que ens resulta “normal” com a format de treball diari, el foli DIN A4.

Quan necessitem la impressió d’un format més gran, l’equivalent a doble foli, DIN A3, o superior, només tenim dues possibilitats:

  • o bé ens anem a una empresa externa d’impressió, amb la conseqüent despesa econòmica.
  • o bé podem provar amb una opció cassolana. Tot dependrà també del resultat final que cerquem , la qualitat desitjada i el mitjà d’impressió que disposem ( vàlid tant per a impressores en negre, làser o color, o raig de tinta en color )

Evidentment res podrà substituir a un servei professional d’impressió extern, en quant a qualitat, però, pensant en l’ús escolar que podem donar a un missatge informatiu, un pòster promocional o un cartell gran, dins de l’aula o al passadís, podem recòrrer a solucions cassolanes.

Una opció per a imprimir fotografies, logotips o textos a un tamany suficient per a posar dins de l’aula, a preu barat, és l’opció en línia de blockposters.

No cal instal·lar res a l’ordinador, ni tan sols registre. Només cal pujar al servei la fotografia o jpg, especificar el tamany o quantitats de folis a emprar i automàticament es genera un arxiu pdf per a poder descarregar i imprimir.

Hem provat amb una fotografia a la xarxa, de Jordi Ibañez, de l’any 1969, del  “Trole Reus Tarragona”. I procedim a generar, a partir d’un jpg d’aproximadament 1000×800 píxels, un pdf amb 8 folis.

1.- Anem a blockposters i anem a “click here to start, per  a passar directament al primer pas, pujar la imatge:

Hem pujat aquesta imatge, de Jordi Ibañez, tot pensant en les trobades virtuals “Ahir i avui”, per parlar del “trolebús” com a mitjà de transport:

2.- Al segon pas passem a especificar en quin tamany volem imprimir. Valorem , en termes pràctics, en quants folis volem fer una impressió

En  aquest cas hem posat que ens imprimeixi la imatge en 8 folis tamany DIN A4. I fem clic a “Continue” a la part inferior.

3.- Finalment ens descarregarà un arxiu en format pdf, que guardarem al nostre ordinador:

Ens ha donat com a resultat aquest pdf:

La “qualitat” final del document també dependrà de la qualitat inicial de l’arxiu. A tall d’exemple, un cop muntada amb cinta adhesiva per la part del darrera, ens ha quedat així el “pòster”, que comparem, en tamany, amb una imatge en un foli normal:

Anuncis