El canal Biblioteca del web de TINET (http://biblioteca.tinet.cat), també conegut com a TINETbiblioteca, ha incorporat en el seu fons una nova col·lecció de llibres electrònics anomenada TARTREC, acrònim de Tarragona Treballs de Recerca. La nova col·lecció neix amb la voluntat d’anar agregant periòdicament treballs de recerca, elaborats per estudiants de les nostres comarques, que hagin centrat el seu estudi en algun aspecte relacionat amb la ciutat de Tarragona.
Aquesta prova pilot, que compta amb la col·laboració de la professora Anna Gispert (de l’INS Martí i Franquès de Tarragona), vol donar a conèixer a través de la Xarxa els treballs d’investigació que realitzen els seus alumnes. TINET hi col·labora adaptant els documents per a la seva lectura en dispositius electrònics (e-reader, tauletes tàctils…) i penjant-los en els seus servidors perquè estiguin a disposició de tothom.

Les obres es troben publicades al canal Biblioteca de TINET, agrupades dins la col·lecció TARTREC, i estan disponibles en format PDF i ePub, els estàndards més coneguts per a la publicació electrònica.

Primers treballs publicats
Treballs TARTREC ja compta amb diversos treballs publicats. Els primers a incorporar-se a la col·lecció han estat Santa Tecla i Tarragona, la seva història a través d’obres d’art (2010), de Natàlia Soronellas, i El pòsit de pescadors i l’antiga llotja de peix. Formació del barri mariner de Tarragona, el Serrallo (2007), de Carla Pomerol.

El treball de recerca és un treball d’investigació que han de realitzar tots els alumnes de batxillerat catalans abans de finalitzar els seus estudis. Aquest treball, que sol estar emmarcat dins d’una matèria, està dirigit per un professor-tutor que guia l’alumne durant el desenvolupament del document.

Anuncis