“Recordo les paraules del Jordi, el meu entrenador. Córrer és un art, com pintar un quadre o compondre una peça de música. I per crear un obra d’art s’ha de tenir clars quatre conceptes bàsics: tècnica, treball, do i inspiració. I tot això s’ha de conjugar envoltat d’un equilibri vital. S’ha de dominar a la perfecció la tècnica, evitar tots els moviments paràsits, que no serveixen per impulsar-nos i portar-nos més lluny, i que només gasten energia…

Cada corredor té un forma natural de córrer i l’ha de seguir, l’ha de perfeccionar… Però, com deia Picasso, la inspiració existeix però necessita trobar-te treballant. El Jordi i la Maite, la meva primera preparadora física, sempre em deien que el do i la genètica no serveixen de res sense treball….

Però que és guanyar? Quina és la veritable victòria?…La veritable victòria no està en el fet de tallar la cinta en creuar la meta….La victòria, la real, és aquella que està en el més profund de cadsacú de nosaltres…

Guanyar no vol dir acabar en primera posició. No vol dir batre als altres. Guanyar és vèncer-se a un mateix….he vist grans guanyadors, persones que s’han vençut a elles mateixes i que han creuat la línia d’arribada plorant, sense forces, però no per l’esgotament físic, que també, sinò sobretot per haver aconseguit acabar allò que ells sabien que en el fons només era fruit dels seus somnis.”

Kilian Jornet , juliol 2011, del seu llibre “Córrer o morir”.

Kilian Jornet és un esportista català gairebé desconegut per a la majoria de nosaltres. Només cal que entreu a la Viquipèdia per a descobrir qui és Kilian Jornet, reconegut mundialment amb un bon recull de premis mundials i europeus, especialment en la seva categoria de Sky running, i grans curses de diferents dies de durada.

Per damunt de tot un lluitador, un esportista de grans distàncies , corredor de fons i un gran escriptor.

http://www.kilianjornet.cat/

Anuncis