Tal i com Jordi Baldrich ha escrit als centres de primària avui dia 4 de juliol,

El Departament obrirà del 5 al 12 de juliol de 2011 l’accés a una campanya especial del Catàleg d’equipaments TIC adreçada als centres d’educació primària per tal que puguin triar els equipaments amb què participaran en el projecte esmentat. És important que hi accediu per escollir el tipus d’equipament més adient a les necessitats i a la metodologia de treball del vostre centre.

L’aplicació del Catàleg és disponible al “Portal de centre” http://educacio.gencat.cat/portaldecentre, dins  “Equipaments > Sol·licitud per al projecte eduCAT 2.0” (usuari ATRI), conjuntament amb tota la informació detallada sobre l’actuació. Poden utilitzar l’aplicació el director o directora, el o la cap d’estudis i el secretari o secretària del centre amb els seus identificadors d’usuari de la XTEC.”

Dins del catàleg esmentat pot trobar-se, a cost de 100 unitats de valor estimat l’anomenat ” Projector interactiu“. Aquest ítem és nou respecte a d’altres campanyes.

És diferent a la pissarra interactiva electromagnètica ( solta o amb kit ) i a la Pissarra interactiva tàctil ( solta o amb kit ).
L’anomenat “Projector interactiu” no necessita de pissarra associada, donat que pot interactuar amb qualsevol superfície que disposem, sigui una pissarra de veleda, una fusta blanca, la mateixa paret… Hem provat un dels pocs models que hi ha al mercat ( que no vol dir que sigui ni el millor, ni el més barat, ni el més compatible, ni el més versàtil,  ni el que patrocini res ) . Tal com diu el pdf associat al catàleg amb les descripcions dels elements: “Aquest equipament es basa exclusivament en un projector, sense la concurrència d’una “pissarra pròpiament dita”. El projector es fixa al sostre de l’aula i projecta els materials directament sobre la superfície apropiada. El projector s’acompanya de retoladors especials i elements de detecció d’interaccions que permeten donar lloc a la situació d’interactivitat de manera simulada a partir de la disposició del retolador sobre una paret o superfície de projecció clara.

– Externament és com qualsevol canó de la darrera dotació:

– Al seu model , una “i” al final de la referència el fa diferent, és un model peculiar

El seu llapis també és diferent, possiblement una mica delicat per treballar amb alumnat de cicle mitjà o inferior ( com tots, si cau al terra….). Caldria un recobriment tou.

En aquest cas l’hem provat damunt d’una pissarra de “veleda” normal. El cost de la mateixa a qualsevol gran superfície o tenda d’oficines és de 120 euros, aproximadament. També ens serviria una pared blanca o superfície similar; també un simple protector blanc plàstic adhesiu de preu  molt barat enganxat a la paret. No necessita res més com a superfície, ni instal·lar cap mecanisme. Al propi canó tenim la tecnologia de funcionament per infra-roig, que connectada al PC el fa funcionar. El sistema per calibrar-lo encara resulta així més senzill i precís.

– El propi model que hem provat, que no vol dir  necessàriament que sigui el del catàleg , porta un panell de connectivitat, patch-panel, , que ja estem acostumats a fer servir amb aquests tipus de kits. També porta uns altaveus


– Menú en català i format 16:9

– I una iconografia que sempre ens crida l’atenció:

Sobre aquest model en concret , si voleu saber-ne més, us deixem

  • Fitxa Tècnica ( web Epson) ( link)

Us deixem amb un breu clip de vídeo per a que veieu el seu funcionament i sabeu que existeix així una tercera tipologia de PDI, afegida per primer cop a aquest catàleg:

Projector interactiu from Àrea Tic Tarragona on Vimeo.

 

Anuncis