L’Estoig Digital  és un portal creat per en Ferran Mas, orientat a recopilar recursos i estratègies didàctiques relacionades amb el programari portable.

El portal va obrir el mes de setembre del 2010 amb l’objectiu de posar a l’abast dels docents, els recursos i estratègies que l’autor havia anat recopilant al llarg dels darrers 5 anys en la seva tasca docent a l’aula d’informàtica. En l’actualitat hi trobarem :

  1. Un catàleg sistemàtic de programari portable gratuit, que el professorat es pot descarregar i repartir tranquil.lament als seus alumnes. La BD compta amb prop de 400 aplicacions enregistrades.
  2. Diversos paquets (estoigs) de programes, preparats per a poder copiar al USB i portar a sobre como a eines de treball. Com son:
  3. Petites referències a aplicació didàctica d’alguna de les eines. En l’actualitat hi han més de 70 referències.
  4. Un canal a Youtube de videotutorials propis, per explicar el funcionament docent d’alguns dels recursos recopilats i explicats. Amb més d’una dotzena de videotutorials d’elaboració propia
  5. Un canal de sindicació RSS per seguir les darreres novetats a la BD.
  6. Una compte i un canal a Twitter amb el que seguir al moment sigui des de l’ordinador o del mòbil, qualsevol novetat del portal.
  7. … i d’altres opcions de suport al professorat

Des de les comarques tarragonines, concretament des del Baix Camp, continuem avançant en les estratègies d’oferir suport didàctic i recursos a l’abast del professorat.

Anuncis