Google docs, amb caràcter gairebé setmanal ens va oferint diferents novetats. Moltes d’elles són de caràcter menor, però van sumant interessants propostes.

Ja hem parlat en aquest bloc de com portar a terme una còpia de seguretat dels documents que tenim “hostatjats” a Gogle docs, a través de programes especialitzats.

Si volem anar per la via directa, la mateixa aplicació ens ofereix un recurs dins del mateix menú. Mirem el procediment:

1.- Quan veieu els vostres documents dins de Google docs, sobre qualsevol d’ells al passar el ratolí a la part dreta es veurà el menú contextual “Accions”. Feu clic damunt d’ell ( no importa quin document estem assenyalant ) i s’obrirà la següent finestra, on cal fer clic a “baixa”:

2.- Ara podrem triar en una nova finestra les opcions que realment ens interessen:

  • Podeu baixar el document seleccionat o bé TOTS els documents que teniu emmagatzemats ( “tots els elements” )
  • Podeu seleccionar el format en el que es desarà cada una de les tipologies de documents.
  • Finalment feu clic a “baixa”

3.- L’aplicació us informarà en quin estat es troba el procés i en 1-2 minuts ( depenent de la quantitat de documents ) el procés estarà llest.

4.- Teniu ja feta aquesta còpia de seguretat ? En el món de la informàtica, com en tots els ordres de la vida, no cal caure en obsessions, de cap manera,  però penseu el temps que heu invertit en tenir aquesta documentació, la importància que aquesta pot tenir i el temps que cal invertir en tenir en local  tot plegat ( 3-4 minuts ). Considereu si val la pena. Estem parlant de Google, que sabem que ens està oferint una molt bona fiabilitat de funcionament en aquest aspecte,  però recordem que , de tot el que està “al núvol”  no disposarem de les dades si passa mai res. Les aplicacions de Google, precissament, són de les que més han pensat també en aquest aspecte, permetent ( que no totes les aplicació “2.0” ho permeten ), disposar també en local dels mateixos fitxers.

Anuncis