Ja vam dedicar una de les entrades a aquest bloc a parlar de la barra de Google. Aprofundim més en el seu ús i per a què ens pot ser útil a l’aula, sempre pensant també en que moltes de les màquines ja les tenim congelades als centres i la gestió de les “Adreces d’interès” es pot complicar.

La barra Google és un complement que es pot afegir al navegador web, generalment Firefox i/o Google Chrome, i que aporta una sèrie de prestacions, sempre en relació als serveis Google.

A l’article que ja us vam explicar vam descriure la forma d’afegir aquest complement a qualsevol navegador que ens ho permeti, generalment Firefox i Chrome, en forma de propi complement a Google . La seva visió del producte un cop instal·lat és aquesta:

Analitzem ara una segona forma d’instal·lació, només per a Firefox.

– Podem anar a cercar la baixada del complement a aquesta adreça de Google i fer el clic corresponent per a baixar-lo , sempre des del navegador on volem que s’instal·li, Firefox:

– Recordeu de permetre al Firefox que deixi instal·lar la barra, cas que us surti el típic missatge de blocatge de la baixada corresponent ( cal fer clic a la part dreta on diu “permet” ) :

–  Ara tocarà reiniciar el navegador:

– Es podrà activar , o no, les noves funcions de pagerank, que permet saber la estadística de llocs de visita que realitzeu. No té més importància, no resulta trascendental per a les utilitats de la barra google.

– Un cop tot llest, observareu que a l’iniciar el navegador veureu aquest afegit a la part alta del navegador:

– La barra treballa en combinació al registre del vostre usuari/a de google, naturalment,  i resulta imprescindible, per a treure el seu màxim rendiment, registrar-se a google, sigui en una altra pestanya del navegador o bé fent clic a la part de la dreta de la barra a:

Un cop fet el registre d’usuari/a a google, apareixereu “registrats”, sigui des d’aquest desplegable o en altra pestanya del navegador. No serveix l’usuari/a xtec, cal que sigui un usuari/a “google”, no “xtec”.

–  Les principals funcions que ens ofereix la barra són, d’esquerra a dreta:

Cerques a internet,  canviar les mides de la barra,  cerca d’articles de notícies, cerca de llocs visitats, nous botons per a la barra d’eines, accedir a gmail, compartir per xarxes socials, gestió d’adreces d’interès i accedir directament a google translation.

Per a una gestió absoluta de tots els gadgets que poden tenir accés directe, quins serveis afegir i treure com a icones, cal que fem clic a la icona de la clau anglesa de la part de la dreta de la barra, on serà el punt de configuració de totes les opcions possibles de visualització  i canvi d’eines , amb un gran detall de possibilitats, fins i tot que estigui oculta però segueixi funcionant:

– Centrem-nos en una de les eines que més poden interessar:

El que permet el botó és la gestió de tots els nostres marcadors o “Adreces d’interès”, de forma que no resideixin en un navegador d’una màquina concreta, sinó que sigui Google qui els emmagatzemi i els poguem tenir accesibles i gestionables des de qualsevol màquina que estigui connectada a internet. O dit d’una altra forma, un dels serveis google més desconegut és la gestió de les adreces d’interès a través del nostre perfil.

– Per a entrar en la gestió de les adreces d’interès podem fer clic a:

I apareixerà l’aplicació de gestió de les adreces d’interès:

– Podrem gestionar els marcadors d’un en un, afegint aquells que creiem oportuns:

– O bé ho podem fer per la via ràpida, si feu clic a la barra de marcadors i fem que TOTES les  “adreces d’interès” del firefox de la màquina on estem en aquell moment es dupliquin a la nostra aplicació de marcadors de Google, a través del menú de la barra:

Amb aquesta opció NO esborrareu res dels marcadors del Firefox de la màquina on sou.

A partir d’aquesta pantalla podem considerar  ja tota la gestió de marcadors, afegint-los, treient-los i modificant les seves etiquetes. La tasca de classificació ara la podreu gestionar a la pròpia xarxa i des de qualsevol ordinador amb internet que feu el registre.

– A la part de l’esquerra del menú trobarem les carpetes que podríem tenir fetes al firefox, que ara seran “etiquetes”, i a la part inferior el menú de la seva gestió, on podrem realitzar les següents tasques :

Tot aquest procés ens permetrà disposar dels marcadors d’interès no només a una màquina física, sinó a qualsevol de les màquines que poguem accedir a qualsevol lloc amb xarxa.

Un cop validem aquest procediment, com a qualsevol servei de Google, a banda de la barra , que cal instal·lar per a disposar de tota la seva funcionalitat, disposarem del mateix ús i funció també amb les altres eines, per accés directe:

Anuncis