Existeix una funció en molts dels canons de vídeo que tenim als centres que igual no coneixeu. Insistim una mica  sobre la mateixa, per si us pot ser d’utilitat.

Si disposeu de canons de vídeo portàtils, no els penjats al sostre que formin part del Kit de projecció ( que ni tocar-los ), podeu seguir aquestes indicacions.

Observem el comandament del canó:

cano001.jpg

Mireu a la seva part superior, la seva rodeta negra. És exactament el que sembla, un cursor.  Segurament haureu observat que també a la part posterior del canó, entre el reguitzell de connexions, a la dreta trobem una connexió USB “de les rares”.

cano002.jpg

Efectivament, es tracta d’una connexió USB, només cal que certifiqueu el seu dibuix, símbol inconfusible. Igual no havíeu caigut en aquesta connexió, potser perquè el canó el teniu penjat al sostre  de l’aula  ( i en aquest cas millor no tocar res ) o perquè sempre s’acostuma a anar tan agafat de temps que no ens podem permetre el luxe de fer nous descobriments, ni tan sols amb el manual a la mà.

A les darreres dotacions, amb els models portàtils EB X8 de la casa Epson, també apareixen aquestes connexions, a banda de les tradicionals entrades per a USB:

En tot cas, certifiqueu que teniu la connexió al canó i que a la bossa o caixa del canó teniu el fil corresponent ( en el cas de portàtil ):

cano003.jpg

cano004.jpg

Un cop connectada la part dels fils, el USB del canó al portàtil o torre ( no calen ni controladors ni res , simplement connectar ), torneu al comandament. Observeu al mateix aquests dos botons, que tindran una iconografia que us resultarà prou coneguda:

cano005.jpg

Ara, interactueu amb aquests dos botons que, efectivavement, corresponen al botó esquerre i dret del ratolí; amb el moviment de ratolí a través de la roda negra:

cano006.jpg

Observeu també els quatre botons del comandament que queden a la part superior esquerra. Possiblement observant les seves icones no caldran més explicacions, en el sentit que queda prou clar que amb ells es pot fer funcionar una presentació, diapositiva endavant i endarrere de forma sense fils amb el comandament a distància del canó. Igualment podem ampliar una zona de la pantalla, per a destacar el seu contingut.

cano007.jpg

Aquest sistema interactiu no és un sistema complet de PDI, però tot i així no ens hem resistit a comentar-vos la seva existència, per si pot fer la seva feina i la desconeixíeu. Recordeu igualment que podeu trobar alguns apunts més relacionats amb el canó de vídeo portàtil a la plana http://www.xtec.es/audiovisuals/multimedia/emp61/, que també vam crear des de l’Àrea Tic Tarragona al seu dia.

Els models que sabem tenen aquesta funcionalitat són des dels ” antics” emp62, emp82 i els darrers eb-x8 de la casa Epson.

Anuncis