Encara que fa un parell de dies parlavem del desè anniversari de Open Office, avui hem llegit una notícia relacionada, a Genbeta, que podria ser significativa amb el tema, de cara a la recomanació de sempre, de tenir còpies de seguretat relacionades amb els arxius que es puguin tenir relacionats amb aquest programari. Concretament hem llegit:

Era cuestión de tiempo, puesto que desde que se conoció la noticia de la adquisición de Sun por parte de Oracle parecía que los implicados en los proyectos OpenSource no paraban de moverse inquietos en sus asientos. El primer movimiento de los descontentos fue la creación de un fork, LibreOffice, o lo que en roman paladino viene a ser coger el tole, e irse con la música a otra parte. Una grupo de desarrolladores de OpenOffice se separan y desde ese momento crean el nuevo proyecto LibreOffice. Y a partir de aquí comienza la guerra, si no declarada, por lo menos guerra fría, tratando un proyecto de mantenerse y el otro de atraer “al lado libre a nuevos miembros para su proyecto”. Resultado, OpenOffice se queda sin desarrolladores.”

Fent una ràpida traducció:  pel que pugui ser, tot els arxius relacionat amb Open Office,  còpies de seguretat i , si pot ser, enregistrat en una versió ofimàtica que us permeti obrir el fitxer amb un altre programari.

En aquest sentit, també un segon recordatori. Des del mes de setembre, us han arribat al centre, i encara s’està en procés amb alguns dels elements, les peticions de dotacions de catàleg que vau portar a terme des del centre. Quan els punts de catàleg us ho van permetre, i si així ho vau voler i pagar en punts, era possible dotar els ordinadors amb Windows ( versió 7 ) i Microsoft Office ( 2010 en aquesta ocasió ). Cal que tingueu present que , des de la versió 2007, service Pack 2,  Microsoft Office 2010 ja treballa , reconeix i implementa les extensions d’arxius d’Open Office:

Recordem, però, que un arxiu “odt” obert en word caldrà guardar-lo amb un altre nom, doncs s’obrirà com a document de sols lectura.

Si no teníeu notícia, considereu aquesta possibilitat, com a recurs, per si la notícia de Genbeta, i no acostumen a errar, es transforma en realitat.

Anuncis